4.2/5 Bekijk onze reviews

Waterman Sport Jaap Edenbaan open - Lees meer

Naar de webshop

Onze andere websites: 123dakkoffer.nlSkipoint.nl

Shorttrackschaatsen kopen winter
Onze langebaanschaatsen

Langebaanschaatsen

Nieuwe langebaanschaatsen kopen? Of u nu een beginnende schaatser bent of een ervaren wedstrijdrijder: bij Waterman Sport bent u aan het juiste adres als het gaat om langebaanschaatsen. Wij beschikken over een ruim assortiment van hoogwaardige merken, zoals EHS, Viking of Cadomotus. Bij ons vindt u zowel losse schoenen en onderstellen als complete langebaanschaatsen met vaststaand onderstel. Hieronder vertellen we u graag meer over langebaanschaatsen en wanneer een klapschaats de juiste keuze voor u is.

Bekijk onze langebaanschaatsen

Langebaanschaatsen kopen voor dames en heren

Langebaanschaatsen voor dames en heren: in volle vaart over het ijs

Bij langebaanschaatsen draait alles om snelheid. Langebaanschaatsen vindt plaats op een 400 meter lange baan. In tegenstelling tot shorttrack, waarbij schaatsers tegen elkaar racen en de eindtijd er niet zozeer toe doet, rijden langebaanschaatsers tegen de klok. Ze proberen de snelste rondetijden neer te zetten, wat vraagt om een combinatie van groot uithoudingsvermogen en uitstekende techniek. 

De juiste langebaanschaatsen kopen: Unieke eigenschappen

Langebaanschaatsen hebben dan ook unieke eigenschappen die zijn geoptimaliseerd voor hoge snelheden en efficiëntie. Belangrijke kenmerken zijn:

  • Lange, rechte ijzers. Langebaanschaatsen hebben relatief lange, rechte ijzers die stabiliteit en controle bieden bij hoge snelheden. De wrijving met het ijs wordt geminimaliseerd. Daardoor kan de schaatser met zo min mogelijk weerstand over het ijs bewegen en maximale snelheden bereiken. 
  • Lage schoenconstructie. Langebaanschaatsen hebben een lage schoen. Dit is omdat langebaanschaatsers minder ondersteuning bij de enkel nodig hebben dan bijvoorbeeld shorttrackers, omdat de bochten in de baan ruimer zijn. Ook heeft een lage schoen een meer aerodynamische pasvorm.
Langebaanschaatsen kopen voor professioneel gebruik en vrije tijd
Langebaanschaatsen kopen met klapschaats in schaatswinkel Amsterdam

Langebaanschaatsen met of zonder klapschaats?

Of u nu een beginnende schaatser of een professional bent: bij Waterman Sport helpen u graag met het vinden van de juiste schaats. Een belangrijke keuze om te maken bij de aanschaf van nieuwe langebaanschaatsen is of u schaatsen met of zonder klapmechanisme zoekt.

Langebaanschaatsen met een klapmechanisme (ook wel klapschaatsen) worden vaak gebruikt door meer gevorderde schaatsers. Bij dit type schaatsen is alleen de voorkant van de ijzers verbonden is aan de schoen. Tussen de achterkant van de ijzers en de schoen bevindt zich een veer, die ervoor zorgt dat de ijzers langer in contact blijven met het ijs. Hierdoor kunt u zich als schaatser krachtiger afzetten en een soepelere beweging maken, waardoor u uiteindelijk sneller bent.

Bij Waterman Sport bieden we losse schoenen en onderstellen met klapmechanisme aan van diverse hoogwaardige merken. Bekijk qua onderstellen bijvoorbeeld eens de Viking Icon of Cadomotus R980, en qua schoen de Groothuis GB 19 of de EHS Cyclone.

Omdat u pas van deze voordelen kunt profiteren bij voldoende schaatstechniek, wordt het gebruik van klapschaatsen afgeraden voor beginners. Startende langebaanschaatsers kunnen beter met een vaste langebaanschaats starten, zoals de EHS Radon Vast. Zodra u de techniek, balans en stabiliteit beheerst, zowel op rechte stukken als in de bochten, kunt u overwegen om de overstap naar een klapschaats te maken.

Waterman Sport: uw specialist voor langebaanschaatsen

Bij Waterman Sport hebben wij één doel: u zoveel mogelijk plezier laten beleven aan uw nieuwe langebaanschaatsen. Wij zijn al tientallen jaren de specialist in de schaats- en skatewereld en beschikken over de grootste schaatsvoorraad van Nederland. Bovendien kunt u ook schaatsen bij ons leasen of huren; zo kunt u altijd de nieuwste modellen uitproberen.

De meeste schaatsschoenen zijn tegenwoordig thermoplastisch. Dit betekent dat ze worden verwarmd en vervolgens door ons naar uw voeten worden gevormd, zodat ze precies op maat zijn. Hiervoor kunt u langskomen in onze schaatswinkel in Amsterdam. Ook als u twijfelt over welke schaats voor u de beste keuze is, nodigen we u van harte uit om langs te komen. Onze experts geven u graag advies.

Meer over ons  Ontdek ons volledige assortiment langebaanschaatsen  

Langebaanschaatsen kopen voor dames en heren

Heeft u vragen?

Ons team helpt u graag op weg. Neem contact met ons op met behulp van ons contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Contactformulier