4.1/5 Bekijk onze reviews

Waterman Sport Jaap Edenbaan open - Lees meer

Naar de webshop

Onze andere websites: 123dakkoffer.nlSkipoint.nl

Onderhoud

Skeeler onderhoud

Dé expert in skeeler onderhoud

De trend van het skeeleren en skaten is sinds 2020 weer helemaal terug van weggeweest. Heerlijk, en ze nemen maar weinig ruimte in: na elk rondje zet je ze weer makkelijk weg. Maar heb je al eens nagedacht over skeeler onderhoud? Om ervoor te zorgen dat je skates of skeelers soepel blijven rollen, is het belangrijk om wielen en lagers regelmatig te controleren. Bij Waterman Sport kunt je terecht voor gedegen advies rondom skates en skeelers en het onderhoud ervan.

Skeelers of skates: wielen verwisselen

Het belangrijkste slijtageonderdeel van skeelers zijn natuurlijk de wielen. Elke keer dat u op het asfalt rijdt, slijt er een stukje van het wiel af. Vanwege de naar buiten gaande beweging die gemaakt wordt met de skeelers, slijten de wielen voornamelijk aan de binnenkant af. Daarom is het belangrijk om de wielen regelmatig te wisselen. Zijn je wielen te ver afgesleten en echt aan vervanging toe, dan kunnen we ze ook voor je monteren. Wilt je weten hoe je skatewielen eraan toe zijn? Breng je skeelers naar de winkel en wij geven je persoonlijk advies!
Ook kunnen we je adviseren over welk formaat wielen voor jou het meest geschikt zijn.

Skate lagers onderhouden

Vanwege het draaien van de wielen is het belangrijk dat de lagers van oudere skates goed ingevet zijn. Door het rijden komt er vaak zand tussen de lagers, wat ervoor zorgt dat de wielen van uw skeelers stroever gaan rijden. Ook skaten op nat wegdek kan de soepelheid van je skeelers verstoren. Daarom is het belangrijk om de lagers schoon te maken en in te vetten. Controleren wij je skeelers, dan lopen we altijd de wielen na en smeren wij ook de lagers.

skeelers kopen voor dames

Onderhoud advies voor skates en skeelers

Of het nu gaat om race skeelers, langeafstands- of fun skeelers, qua onderhoud is er niet veel verschil tussen deze typen skates. Wel kunnen we je op maat adviseren over wat nodig is voor uw skates of skeelers, afhankelijk van hoe intensief je ze gebruikt en uw ervaringsniveau. Dus bent je een sportief óf recreatief skeeleraar, kom dan zeker even langs bij Waterman Sport of bel ons voor een afspraak. We adviseren je graag!