4.1/5 Bekijk onze reviews

Waterman Sport Jaap Edenbaan open - Lees meer

Naar de webshop

Onze andere websites: 123dakkoffer.nlSkipoint.nl

Aanmeten

Wij kunnen thermoplastische schaats- of skateschoenen passend maken

Aanmeten van je schaats- of skateschoenen 

Veel schaats- en skateschoenen zijn tegenwoordig thermoplastisch. Vooral bij noren en  hockeyschaatsen is dit het geval maar we hebben ook kunstschaatsen die heat moldable zijn. Thermoplastische schoenen kunnen we door middel van warmte naar je voet vormen. Zo heb je perfect passende schaats- of skateschoenen. Wij kunnen je thermoplastische schaats- of skateschoenen passend maken. Voor het vormen van je schoenen is het handig om een afspraak te maken, dan hebben we alle tijd voor je. Afspraak maken.

wintersport accessoires kopen

Waarom is het vormen van schaats- en skateschoenen belangrijk? 

Schaatsschoenen moeten echt goed pas zitten. Met goed passende schoenen heb je meer stabiliteit en kracht bij het skaten of schaatsen. Je rijdt harder en langer, met minder klachten. Als je schaats- of skateschoenen te ruim zijn, gaan je voeten schuiven en krijgt je irritaties en  blaren. Te kleine schoenen veroorzaken juist kramp en drukpunten. In het ergste geval kunnen niet goed zittende schaats- of skateschoenen zelfs blessures veroorzaken! 

Hoe meten wij uw schaats- of skateschoenen aan? 

Bij thermoplastische schaats- en skateschoenen is de kuip van de schoenen door middel van warmte naar uw voet te vormen. We gaan hierbij als volgt te werk:  

  1. We verwarmen de schaats- of skateschoenen in een speciale oven. Het grote voordeel van verwarmen met deze oven, is dat de schoenen gelijkmatig verwarmd worden.  
  2. Hierna trekken we je de schoen aan en modelleren we. Op deze manier vormt de schoen naar je voet. Na ongeveer een kwartier zijn de schoenen afgekoeld en heb je perfect passende schaats- of skeelerschoenen. Wij raden het volledig vacuüm trekken van de schoenen af. Onze ervaring is dat dit niet tot gewenste resultaten leidt en men daarna toch ongemakken ervaart in de schoenen. 
  3. Op verwarmde en gevormde schoenen kun je niet meteen schaatsen. Het uitharden duurt een aantal uren, wij adviseren om ze een nacht te laten rusten. 
hockeyschaatsen kopen voor de vrije tijd

Een oplossing voor passende schoenen 

Het vervormen van je thermoplastische schaats- of skateschoenen kan meerdere keren, maar niet onbeperkt. Zijn je thermoplastische schoenen al een keer vervormd en zitten ze nog steeds niet lekker? We kijken graag met je mee naar een oplossing! Ook helpen we je graag met eventueel niet bij ons aangeschafte schoenen. Let op als je gebruikte schoenen koopt, dit gaat nogal eens fout. Breed gevormde schoenen krijg je niet makkelijk weer om smalle voeten. En te groot of te kleine schoenen compenseer je niet met het thermoplast. 

Kosten van het aanmeten 

Voor bij ons aangeschafte schaatsschoenen is het aanmeten van uw skate- of schaatsschoen gratis. Ook aan het opnieuw verwarmen op een later tijdstip zijn geen kosten verbonden. Aan het vormen en verwarmen van schoenen die elders gekocht zijn, zijn kosten verbonden.   

Uw schaatsen laten aanmeten? 

Een afspraak maken om je schaatsen te laten aanmeten? Om direct een afspraak in te plannen vult u ons contactformulier in.