4.2/5 Bekijk onze reviews

Waterman Sport Jaap Edenbaan open - Lees meer

Naar de webshop

Onze andere websites: 123dakkoffer.nlSkipoint.nl

hockeyschaatsen-kopen-voor-ijshockey
Hockeyschaatsen

Hockeyschaatsen kopen

Hockeyschaatsen kopen bij Watermansport

Hockeyschaatsen kopen? Dat is een prima idee, want hockeyschaatsen zijn de meest sportieve schaatsvariant. Ze zijn in de eerste plaats ontwikkeld voor ijshockey, maar worden ook gebruikt door schaatsers die stabiliteit en wendbaarheid van schaatsen op prijs stellen.

Wat voor hockeyschaatsen u ook koopt, ze hebben allemaal goed onderhoud nodig. U moet vooral de ijzers in de gaten houden en ervoor zorgen dat ze niet roesten en regelmatig worden geslepen. Zo haalt u op de lange termijn het meeste uit uw nieuwe hockeyschaatsen. In onze webshop zijn er zowel goedkope hockeyschaatsen te koop voor beginners en gelegenheidsspelers als duurdere varianten voor gevorderden en professionele spelers. De instapmodellen van onze hockeyschaatsen zijn zachter en comfortabeler om te dragen, terwijl de professionele modellen aanzienlijk meer stabiliteit en controle bieden.

Heeft u de sport ijshockey net ontdekt of bent u juist een ervaren speler? In beide gevallen kunt u bij ons de beste hockeyschaatsen kopen. Zo tilt u uw spel naar een hoger niveau. Wij verkopen een ruim assortiment aan hockeyschaatsen, zoals Bauer, Fila en Viking.

Op deze pagina kijken we naar de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van uw nieuwe hockeyschaatsen, zoals pasvorm, comfort en prestaties. We geven ook tips over hoe u de beste hockeyschaatsen voor uw spelniveau kunt kiezen. Ons team helpt u graag verder, zodat u de perfecte hockeyschaatsen kunt kopen en vol vertrouwen het ijs op gaat.

Heeft u uw keuze al gemaakt? Dan kunt u via de knop hieronder uw nieuwe hockeyschaatsen kopen in onze webshop.

Mijn nieuwe hockeyschaatsen kopen

hockeyschaatsen kopen voor op het ijs

Hockeyschaatsen kopen voor ijshockey: dynamiek & spel op het ijs

IJshockey is een dynamische en energieke teamsport, waarbij snelheid, behendigheid en kracht centraal staan. IJshockey wordt gespeeld op een rechthoekige baan met gebogen hoeken. De sport vraagt om snelle wendingen, scherpe bochten en explosieve versnellingen. Dit stelt specifieke eisen aan de schaatsen die bij dit spel gebruikt worden. In onze webshop kunt u verschillende modellen hockeyschaatsen kopen voor zowel beginnende als gevorderde ijshockeyspelers.

De juiste hockeyschaatsen kopen

Om het juiste paar hockeyschaatsen te kopen dient u rekening te houden met een aantal factoren. Hockeyschaatsen zijn in de eerste plaats ontworpen voor ijshockey, en verschillen in een aantal belangrijke opzichten van schaatsen voor andere schaatsdisciplines. Enkele belangrijke kenmerken zijn:

  • Stevige, hoge schaatsschoen. Hockeyschaatsen hebben (semi)harde, hoge schoenen die veel steun bieden. Zo zorgen ze voor stabiliteit van de voeten en enkels, en bieden ze tegelijkertijd bescherming tegen klappen van een hockeystick of valpartijen.
  • Korte, slijtvaste ijzers. De ijzers van hockeyschaatsen worden vaak gemaakt van duurzaam staal, zodat ze bestand zijn tegen de zware impact. De ijzers zijn korter dan die van langebaan-, kunst- of shorttrackschaatsen en hebben een afgeronde vorm. Zo heeft u als schaatser een hoge wendbaarheid op het ijs en kunt u snel vaart maken.

Bij Waterman Sport kunt u hockeyschaatsen kopen van diverse topmerken. Bekijk bijvoorbeeld de Bauer X-LS Skate SR of de Viking Hockey VX5-series.

hockeyschaatsen kopen van topmerken
hockeyschaatsen kopen voor ijshockeywedstrijd

Hockeyschaatsen kopen voor beginners, gevorderden en recreatieve schaatsers

Niet alleen ijshockeyers kopen hockeyschaatsen; ook recreatieve schaatsers kiezen vaak voor dit type schaats. Dankzij hun stevigheid, stabiliteit en gebruiksgemak zijn hockeyschaatsen ideaal voor beginnende schaatsers. Daarom kopen veel schaatsbanen hockeyschaatsen voor de verhuur. Bovendien zijn sommige hockeyschaatsen verstelbaar qua maat, wat ze een handige keuze maakt voor kinderen die nog in de groei zijn.

Bij Waterman Sport helpen we u graag met het kiezen van uw nieuwe hockeyschaatsen. Fijne modellen voor beginnende ijshockeyers en/of recreatieve schaatsers zijn bijvoorbeeld de Fila Viper Rec of de verstelbare Move Arctic.

Bent u een ervaren ijshockeyer? Dan weet u dat het belangrijk is om de juiste keuze te maken in factoren als pasvorm, stijfheid en wendbaarheid. In onze webshop vindt u diverse hockeyschaatsenschaatsen voor gevorderde spelers, elk met hun eigen kenmerken. Bekijk bijvoorbeeld de Bauer X-LP Skate SR of de Vapor X 3.5 Skate Int.

Uw nieuwe hockeyschaatsen kopen bij Waterman Sport

Bij Waterman Sport hebben wij één doel: u zoveel mogelijk plezier laten beleven aan schaatsen en skaten. Al decennialang zijn wij de specialist in schaatsen en skaten; we beschikken dan ook over de grootste schaatsvoorraad van Nederland. Ook kunt u schaatsen bij ons leasen of huren. Zo kunt u altijd de nieuwste modellen uitproberen.

Twijfelt u welke schaats geschikt voor u is? Of wilt u de schaatsen liever eerst zelf zien en passen? Dan nodigen we u van harte uit om langs te komen in onze winkels in Amsterdam en Utrecht. Onze experts staan klaar om u te helpen met het maken van de beste keuze.

Meer over ons  Nieuwe hockeyschaatsen kopen  

hockeyschaatsen kopen voor de vrije tijd

Heeft u vragen?

Ons team helpt u graag op weg. Neem contact met ons op met behulp van ons contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Contactformulier