4.2/5 Bekijk onze reviews

Waterman Sport Jaap Edenbaan open - Lees meer

Naar de webshop

Onze andere websites: 123dakkoffer.nlSkipoint.nl

Shorttrackschaatsen kopen winter
Onze shorttrackschaatsen

Shorttrackschaatsen

Shorttrackschaatsen kopen?

Shorttrackschaatsen kopen kunt u bij Watermansport, dé wintersportexpert van Nederland. Shorttrackschaatsen zijn een van onze grote specialiteiten. Bij Watermansport vindt u alles rondom shorttrackschaatsen. Of het nu gaat om schaatskleding, wintersportaccessoires of schaatsen van de meest populaire merken ... Bij Watermansport bieden we u een ruim assortiment shorttrackschaatsen van topkwaliteit aan, voor dames en heren. Of u nu een beginnende schaatser of een doorgewinterde professional bent: de perfecte shorttrackschaatsen vindt u bij ons.

Ontdek onze shorttrackschaatsen

shorttrackschaatsen kopen

De beste merken van shorttrackschaatsen voor dames en heren

Als het gaat om bekende merken shorttrackschaatsen, dan komen topmerken als Viking of Icetec natuurlijk snel in u op. Met name van Viking hebben we een ruime keuze uit verschillende soorten shorttrackschaatsen en -schoenen, ook in combinatie met ijzers. We hebben een selectie shorttrackschaatsen die geschikt zijn voor beginners, maar ook professionele schaatsers die nog meer eisen stellen aan hun shorttrackschaatsen.

Bekijk hier alle beschikbare merken bij Watermansport

Juiste shorttrackschaatsen kopen

Het verschil tussen shorttrackschaatsen en langebaanschaatsen

Het grote verschil tussen shorttrackschaatsen en langebaanschaatsen is dat shorttrackschaatsen veel hoger zijn. Dit is vooral om uw enkels meer steun te geven. Daar wordt bij shorttrackschaatsen namelijk veel meer druk op uitgeoefend. Dat is vooral omdat langebaanschaatsers hun kunsten op een baan van zo'n 400 meters vertonen, terwijl shorttrackschaatsers op een baan van slechts 111,11 meters schaatsen. Op een kortere ijsbaan zijn de bochten een stuk scherper.

 

De beste shorttrackschaatsen kopen

Bij Waterman Sport begrijpen we dat elke schaatser uniek is en zijn eigen voorkeuren heeft. Daarom hebben we een breed assortiment aan shorttrackschaatsen, zodat u het paar kunt kopen dat het beste bij uw stijl en wensen past.

Een shorttrackschaats bestaat uit twee onderdelen: het schaatsijzer en de schoen. Deze zijn los verkrijgbaar in onze webshop.

  • Shorttrackijzers. Deze ijzers worden ook wel “shorttrackbuizen” genoemd en zijn speciaal ontworpen voor het shorttrackschaatsen. Het ijzer van shorttrackschaatsen is anders dan bij langebaanschaatsen. Dat is logisch, want op een shorttrackbaan zijn er meer bochten waardoor u meer controle moet hebben, met name bij zulke hoge snelheden! Shorttrackschaatsen bieden daarom uitstekende stabiliteit én de mogelijkheid om snelle sprints te maken. Een kwalitatief ijzer zorgt voor optimale grip en wendbaarheid op het ijs. Bij Waterman Sport vindt u hoogwaardige shorttrackijzers van topmerken, zoals de EHS Alpha PM Prebent of de Viking Matrix Shorttrack.
  • Shorttrackschoenen. Shorttrackschoenen zijn hoog en stevig, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld langebaanschaatsen. Zo bieden de schaatsen voldoende ondersteuning voor de enkel in krappe bochten en onder hoge krachtsinspanning. In tegenstelling tot langebaanschaatsen hebben deze schoenen geen klapmechanisme. In onze webshop vindt u bijvoorbeeld de lichtgewicht EHS Shorttrackschoen.

U kunt de ijzers aan de schoenen verbinden met behulp van speciale bevestigingspunten op de schoen en schroeven op de ijzers. Deze stevige verbinding zorgt voor maximale krachtoverdracht tijdens het schaatsen.

Shorttrackschaatsen kopen in schaatsenwinkel Amsterdam
Shorttrackschaatsen voor de vrije tijd

Waar moet u op letten bij de aanschaf van shorttrackschaatsen?

Bij het kiezen van shorttrackschaatsen is het goed om rekening te houden met een aantal factoren. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Pasvorm. Zorg ervoor dat uw shorttrackschaatsen goed passen en comfortabel aanvoelen. Een goede pasvorm is belangrijk om optimale prestaties te leveren en blessures te voorkomen. Twijfelt u? Neem dan contact op met onze experts; zij geven u graag advies.
  • Stijfheid. De stijfheid van de schoen speelt een rol in de overdracht van kracht tijdens het schaatsen. Wedstrijdschaatsen zijn vaak stijver dan recreatieve modellen en bieden meer ondersteuning in snelle bochten en sprints.
  • Schaatsijzers. Let goed op het type en de kwaliteit van de schaatsijzers. Hoogwaardige roestvrijstalen ijzers bieden meer grip, zodat u soepel over het ijs kunt glijden. Ook hebben zulke ijzers een langere levensduur mee.

Shorttrackschaatsen van Waterman Sport: deskundig advies & de beste kwaliteit

Bij Waterman Sport hebben wij één doel: u zoveel mogelijk plezier laten beleven aan schaatsen en skaten. Wij zijn al decennialang specialist in de schaats- en skatewereld en hebben de grootste schaatsvoorraad van Nederland. Bovendien kunt u ook schaatsen bij ons leasen.

Wij doen er graag alles aan om u de beste shorttrackschaatsen én een uitstekende service te bieden. Naast shorttrackschaatsen vindt u bij ons ook alle andere essentiële benodigdheden voor deze sport, zoals een shorttrackpak of snijvaste handschoenen. Wilt u de schaatsen passen? Kom dan vooral langs in onze winkel in Amsterdam. Onze experts helpen u graag met het maken van de juiste keuze, zodat u met een goed gevoel op het ijs stapt.

Meer over ons  Ontdek ons volledige assortiment shorttrackschaatsen  

Heeft u vragen?

Ons team helpt u graag op weg. Neem contact met ons op met behulp van ons contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Contactformulier